Πανικός στα Μάλια από τις “γουρούνες” που τρομοκρατούν

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

0 σχόλια

ΠΑΤΡΙΣ

Πηγή: Εφημερίδα Πατρίς (http://www.patris.gr/)
Συντάκτης άρθρου: Πατρίς (Email: patris@patris.gr)
Κατηγορία άρθρου: Τουρισμός
Hμ/νία - Ώρα: 29/7/2011, 14:46

Πανικός στα Μάλια από τις “γουρούνες” που τρομοκρατούν

Νύχτα τρόμου προχθές καθώς έκαναν ράλι μέσα στον οικισμό

Του Θάνου Περβολαράκη

Εικόνες απείρου κάλλους με εκατοντάδες γουρούνες να κυκλοφορούν σε κάθε δρόμο των Μαλίων δημιουργώντας προβλήματα κυκλοφορίας στην περιοχή κι εγκλωβίζοντας τους κατοίκους που δεν μπορούσαν να κινηθούν με ασφάλεια επικρατούσαν χθες στο τουριστικό θέρετρο της ανατολικής Κρήτης.
Η άφιξη τις τελευταίες ημέρες εκατοντάδων Βρετανών κυρίως από το Λούτον της Αγγλίας οι οποίοι κατά ομάδες ενοικιάζουν τα συγκεκριμένα μοτοποδήλατα, προκάλεσε κυκλοφοριακό έμφραγμα στην περιοχή των Μαλίων ενώ η επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά ορισμένων Βρετανών οδήγησε τους κατοίκους να καταγγείλουν δεκάδες περιστατικά στο αστυνομικό τμήμα της Χερσονήσου.
Η προχθεσινή βραδιά στα Μάλια ήταν η χειρότερη των τελευταίων ετών όπως μας είπαν κάτοικοι, καταστηματάρχες αλλά και αστυνομικοί.
«Οι κάτοικοι παραπονούνταν και με το δίκιο τους ότι οι οδηγοί αυτών των μηχανών οδηγούν επικίνδυνα, τρέχουν σε κατοικημένες περιοχές κοκ. Πηγαίναμε να ελέγξουμε την κατάσταση και την ίδια στιγμή ανάλογα περιστατικά εμφανίζονταν και σε άλλα σημεία» τόνισε αστυνομικός.
Στο σημείο γύρω από το Κοιμητήριο Μαλίων, επικράτησε πανικός ενώ από τους περίπου 1000 τουρίστες, συνελήφθησαν οχτώ για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών καθώς αποτελούσαν δημόσιο κίνδυνο. Στο σημείο, με παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής Χερσονήσου, έσπευσε ο Εισαγγελέας Ηρακλείου και μεγάλη αστυνομική δύναμη ενώ κατατέθηκαν εκ μέρους της δημοτικής αρχής 146 μηνύσεις
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Χερσονήσου Ζ. Δοξαστάκης καταδίκασε τα φαινόμενα αυτά που δυσκόλεψαν και έθεσαν τη ζωή κατοίκων, εμπόρων και παραθεριστών των Μαλίων. «Η κατάσταση υπερέβη κάθε όριο. . Ήταν τόσο έκρυθμη η λειτουργία των Μαλίων όπου κάτοικοι επιχειρηματίες εξανέστησαν. Το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου επιλήφθηκε αυτών των περιστατικών που προκλήθηκαν από την παρουσία και την άφιξη 1000 Βρετανών οι οποίοι εκμίσθωσαν αμέσως αυτά τα τρίκυκλα και τετράκυκλα οχήματα αρχίζοντας με τρόπο ανεξέλεγκτο και πέρα από τα ελεγχόμενα πλαίσια των δυνατοτήτων που έχει η περιοχή να δεχτεί όλη αυτή την επιβάρυνση, να λειτουργούν με τρόπο απαράδεκτο και να θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές , την ασφάλεια και την υγιεινή. Εμείς πολύ σύντομα, από τον περασμένο Απρίλιο είχαμε πει ότι οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες θα πρέπει να επιληφθούν άμεσα και μάλιστα οργανωμένα. Το δημοτικό συμβούλιο έπραξε αυτά που μπορούσε και κατηγορηθήκαμε για την αυστηρότητα των μέτρων μας» είπε ο κ. Δοξαστάκης
Πάντως και οι καταστηματάρχες παραπονιούνται για την κατάσταση που επικρατεί, καθώς όπως μας είπαν η παρουσία τόσων πολλών μηχανών φοβίζει τους τουρίστες που θέλουν να κάνουν τις αγορές τους και δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν με ασφάλεια στην περιοχή.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι οδηγοί αυτών των μηχανών πολλές φορές στήνουν και αγώνες με τις «γουρούνες» θέτοντας όχι μόνο σε κίνδυνο τη ζωή των περαστικών αλλά και τη δική τους.

Αναδημοσίευση