Του επιτέθηκε για να του κλέψει την τυρόπιτα!

Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2010

Του επιτέθηκε για να του κλέψει την τυρόπιτα!Του έκλεψε την τυρόπιτα πριν... τη δαγκώσει!

Του έκλεψε την τυρόπιτα μέσα από το στόμα! Το απίστευτο περιστατικό συνέβη παραμονή των Χριστουγέννων στα Λιοντάρια και καταδεικνύει την κατάσταση εξαθλίωσης στην οποία βρίσκονται πλέον χιλιάδες άνθρωποι, οι οποίοι φθάνουν στο σημείο να κλέψουν για την επιβίωση τους.

Ο Ηρακλειώτης δεν μπορούσε να πιστέψει ότι του επιτέθηκε κάποιος με κίνητρο την τυρόπιτα που μόλις είχε αγοράσει. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα που δεν πρόλαβε να δει τα χαρακτηριστικά του νεαρού, ο οποίος με …ταχυδακτυλουργικές κινήσεις άρπαξε την τυρόπιτα.

Δυστυχώς και στην πόλη του Ηρακλείου έχει αυξηθεί δραματικά ο αριθμός των ανθρώπων που καθημερινά ψάχνουν τους κάδους των απορριμμάτων ή καιροφυλαχτούν έξω από ταβέρνες και εστιατόρια προκειμένου να προλάβουν να μαζέψουν τα αποφάγια από τα τραπέζια των θαμώνων.Παραμονή των Χριστουγέννων θαμώνες γνωστής ταβέρνας στην πόλη του Ηρακλείου περιήλθαν σε αμηχανία όταν νεαρός Έλληνας έτρεξε πάνω από τραπέζι που μόλις είχε αδειάσει για να φάει τα αποφάγια.
Από την πείνα του μαζί με ένα κομμάτι κρέας, «έτρωγε» και το κορδόνι της μπλούζας του. Συγκλονισμένος θαμώνας προσφέρθηκε να του κάνει το τραπέζι, ο νεαρός όμως αρνήθηκε και έφυγε βιαστικά, κουβαλώντας στα χέρια και στις τσέπες του τα αποφάγια της παρέας που είχε αναχωρήσει λίγο πριν.
Είναι εικόνες που «σφίγγουν» την καρδιά και είναι πλέον απόλυτα ενσωματωμένες με την καθημερινότητα μας. Η πείνα και η εξαθλίωση έχουν «χτυπήσει» κόκκινο.

Οικονομικοί μετανάστες αλλά και ντόπιοι. Ρυπαροί, αποστεωμένοι αδιαφορούν για τα βλέμματα οίκτου ή αποτροπιασμού. «Βουτούν» στους κάδους, αναζητώντας κάποιο φαγώσιμο για να ξεγελάσουν την πείνα τους.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δυστυχώς θα είναι όλο και πιο συχνές φοβάμαι οι εικόνες αυτές και εμείς ανήμποροι να κάνουμε κάτι!
μια ευχή θα κάνω, να είναι η νέα χρονιά πιο δίκαιη και πιο ανθρώπινη
καλό απόγευμα

Emelia είπε...

Συγκλονιστικά περιστατικά που καταδεικνύουν την ανάγκη για αλλαγή της κοινωνίας και έμπρακτη συμπαράσταση στον συνάνθρωπο...

Ρεγγίνα είπε...

Λοιπόν, είσαι trendy!!!!!!!!
και δεν θέλω αντιρρήσεις!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Μπες εδώ :http://anemondixtia.blogspot.com/2011/01/trendy.html
και θα καταλάβεις..

Σαλογραια είπε...

Μινωίτισσα
δεν ξέρω τι απολογία θα δώσουμε εμείς οι δήθεν χριστιανοί για το αποτρόπαιο θέαμα που όλο και συχνότερα βλέπουμε μπροστά στα μάτια μας.
Η κατάσταση είναι πολύ πιο σοβαρή από ό,τι μπορούμε να υποθέσουμε.
Η πολιτεία καθεύδει. Μερικώς και η Εκκλησία. Και όλα επαφίενται και πάλι, στον πατριωτισμό των Ελληνων

Δημοσίευση σχολίου